Out Of The Bag
Het handvat naar duurzaamheid

Productieproces

Benieuwd naar het productieproces van de Black Shopper? Lees snel verder!


DEEL 1 PRODUCTIEPROCES – Gemiddeld gooit een Nederlander jaarlijks 40 kledingstukken weg. Dit is in alleen Nederland al gemiddeld 145 miljoen kilo kleding per jaar. Daarnaast wordt ook in het bedrijfsleven veel kleding weggegooid. Denk aan uniformen van bijvoorbeeld KLM, Heineken, de Efteling en Defensie. Het merk I-did blaast alle soorten en maten stof een nieuw leven in: gerecycled vilt. Out Of The Bag is ontstaan uit liefde voor kleding en behoefte aan duurzaamheid, maar I-did is de eerste stap! 

DEEL 2 PRODUCTIEPROCES - Er zijn verschillende manieren om oude kleding een nieuw leven in te blazen. Als eerst kun je kijken naar tweedehands kleding. Vaak kan kleding nog een ronde mee, omdat het maar een paar keer gedragen wordt. Ook kun je als consument kijken bij welke winkel jij je kleding koopt. Er zijn genoeg merken en winkels die duurzame kleding aanbieden. Als laatst is het nog de vraag waar jij je oude kleding laat. Je kunt het doneren aan een goed doel, verkopen voor een volgende ronde of laten recyclen. Er zijn verschillende kleding inzamel bakken waar jij met een gerust hart je kleding kunt achterlaten. Weggooien is zonde! 

DEEL 3 PRODUCTIEPROCES - Zoals eerder benoemd blaast I-did oude kleding een nieuw leven in. Hoe doen ze dat? Het oude textiel wordt vervezeld en hieruit worden nieuwe garen gemaakt. Dit gebeurt in Haaksbergen bij het Frankenhuis. Elk stuk is uniek, doordat er in elk stuk vilt andere kleding verwerkt is. Wij hebben voor de eerste editie gekozen voor het zwarte vilt, omdat dit uit onderzoek de meest toegankelijke kleur was voor onze doelgroep. Het zwarte vilt is dus voornamelijk gemaakt van zwarte kleding, maar de andere kleurtjes zijn ook goed te zien! 

DEEL 4 PRODUCTIEPROCES - Als het vilt gemaakt is wordt de stof verstuurd naar PI Sittard. Hier werken gedetineerden voor In-Made in een naaiatelier. Out Of The Bag heeft gekozen voor dit atelier, omdat het maatschappelijk verantwoord is. Op deze manier krijgen gedetineerden de kans om te re-integreren! 

DEEL 5 PRODUCTIEPROCES - Als de Black Shoppers klaar zijn, worden ze naar het team van Out Of The Bag verstuurd. Ze kunnen verkocht worden! Doordat het productieproces een hoop stappen doorloopt en Out Of The Bag een slow fashion merk is, kan het zijn dat de Black Shopper even op zich laat wachten. Maar wees niet getreurd, je kunt altijd alvast reserveren. Op deze manier ben je verzekerd van een Black Shopper. Als hij dan uiteindelijk verzonden is staat hij 100% duurzaam en 100% maatschappelijk verantwoord voor je deur om jou een modieus handvat naar duurzaamheid te bieden! 

 
E-mailen
Map
Info
Instagram
LinkedIn